Destinations

Surfkultur FTW

Welcome to the  II  D F R O S T   S U R F   H O U S E  II
Der står en mand med et skilt i lufthavnen. Dfrost stå der på. Jeg knipser til ham og vi har et match. Efter en times kørsel er vi fremme. En trappe fører ned til surfkollektivets opholdsrum. Både på ude og inde hænger folk ud i sofaer og loungesæt’s med farvede puder og drikker øl. Musikken er chillet og strandvenlig og ledsages af bølgeskvulp fra terrassen udenfor. Der bliver grinet i krogene, folk hilsner og smiler. Jeg får min nøgle til værelset og lidt info om hvornår jeg skal være klar til yoga og surfing i morgen.

Min lejlighed ligger to døre længere henne af grusvejen. Der hænger en bikini på badeværelset. Udover det, har jeg ingen anelse om hvem jeg bor sammen med, da jeg i ly af mørket kryber til køjs.

Surferkulturen
Jeg finder ud af, at det er et par fra Australien der bor her, da jeg klokken 6.50 på vej ud til toilettet møder fyren i døren. Han fortæller,at han og hans kæreste checker ud i dag. Jeg børster tænder, pakker min Onkel Mac rygsæk og går hen for at få morgenmad. Kaffearomaen går mig i møde på min vej ned ad trappen. Mælken er fed og sød og gør kaffen mild og cremet. Her er et lækkert udvalg af friskbagt bananbrød, boller og forskellig slags dyppelse som tahinsmør, marmelade og Moroccos svar på Nutella. For enden af bordet står et stort fad med baguettes og forskellig slags pålæg som stegte grøntsager, ost, pesto og haydari. Man designer selv madpakken, pakker den i madpapir og tager den med til stranden.

Verdens bedste surf lessons
Efter maden mødes vi udenfor surfhuset. Der holder to store vans med en masse surfboards på taget. Klokken 9 cruiser vi af sted. Først til een stand, men efter et kort ophold og en samtale på arabisk på tværs af åbne vinduer, kører vi videre til en anden strand for at få fat i de bedste bølger. Vi slæber vores boards ned til stranden. Det er koldt og det sidste jeg har lyst til er at tage en fugtig og klam våddragt på, hvilket er lige præcis det jeg skal. Det hjælper da vi løber en tur på standen for at varme op. Vi bliver inddelt i tre grupper. Det er kun mig og en anden pige der er på nybegynderholdet. Vores intruktør fortæller og giver os en masse tekniske og brugbare fif omkring paddling, bølger og hvordan vi bedst kommer op på brættet.

Surf (C) RUSH
Jeg får det vildeste kick første gang det lykkes mig at glide oprejst henover bølgerne. Mine læber er havsaltede kys. Jeg er forelsket.