Local Cooking
comment 1

Chilisovs

Chilisovs blog

Hjemmelavet Tomatpasta
En pose ”tørre” soltørrede tomater – ikke i olie
2-4 hele kardemommekapsler

Hæld tomaterne op i en lille kasserolle eller gryde. Tilsæt en smule vand, til det når underkanten af tomaterne. Altså forholdsvis lidt vand. Smid dine lækre kardemommekapsler i. På med låget. Lad dette simre lige under kogepunktet i en times tid. Det kan være nødvendigt, at spæde til med mere vand undervejs, så tomaterne ikke brænder på. Hold godt øje med gryden.
Efter en time, tager du gryden af varmen og lader tomat og væske køle godt af. Tomaterne vil være gelé-agtige og have afgivet en afsindig lækker ”olie” til væsken. Konfisker kardemommekapslerne og blend massen sammen. Så har du base til chilisovsen.

Chilisovs
1 dl. tomatpasta *Du kan også bruge et glas økologisk tomatkoncentrat
1 frisk chili
½ citron – Både skal og saft
1 spsk akacie honning
1 helt fed hvidløg til konservering
1 lille drys kanel
½ dl. olivenolie
Tørrede chiliflager – efter smag

Blend alle ingredienserne (undtagen hvidløg) til massen er fin. Smag til og juster med chiliflager.
Skold et opbevaringsglas ved at overhælde glas og låg med kogende vand. Sprit glasset af med vodka eller brandy. Hæld en sjus i glasset, sæt låg på og ryster kraftigt. Hæld spritten fra. Hæld chilidressingen på glasset og tilsæt et helt fed hvidløg. Det fungerer som konservering så chilidressingen kan holde. Top eventuelt op med mere olie.

 

Vind den overlækre Änglamark pakke og få ingredienser til denne opskrift. Læs mere her.

1 Comment

  1. Lis Vinter says

    Det er da en dejlig præmie som jeg meget gerne vil vinde ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.