Grønkålssuppe 

Fyldig grønkålssuppe
1 løg
3 fed hvidløg
2 laurbærblade
3 gulerødder
2 tsk. grøntsag bouillon
1 1/4 liter vand
200g grønkål
¼ fløde
Creme fraiche
Peberrod – fint revet – op til dig
Brød croutoner af daggammelt brød – igen, op til dig

Svits løg og hvidløg med laurbærblade i 10 minutter ved lav varme. Det må ikke tage farve. Skær gulerødderne i små stykker og lad dem stege med løg i 5 minutter. Hæld vand på og tilsæt boullion. Bring til kogepunktet og lad simre i små 20 minutter. Hak din grønkål groft og lad den koge med i 10 minutter. Blend. Med stavblenderen. Med mindre du føler dig heldig. Gør du?
Smag til med fløde, salt og peber.

Brød croutoner kan du lave ved, at stege passende stykker af brød på panden i smør. Drys med timian, salt og peber.
Server med creme fraiche au natural eller rørt op med peberrod.

 

4 Responses to Grønkålssuppe

  1. Sarah siger:

    Har du nogen gode idéer til alternativ til creme fraiche i denne ret? kan jeg nemlig ikke tåle :)

  2. Zenia Santini siger:

    Kære Sarah,
    Hvis der er laktosen i mælken du er allergisk overfor vil jeg anbefale soya yoghurt. Der er også fløde i suppen, men den kan nemt udskiftes med soya eller havrefløde ;)

    God fornøjelse,
    Kærligst Z

  3. Anonym siger:

    Hvis du undlader at blende suppen i blenderen mens den er rygende varm, så undgår du det der uheldige uheld.

    Lad den køle ned, blend, og varm den op igen :)

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>